In dialoog met klanten en medewerkers

 

Echt luisteren loont!

 

Verbeteren van je organisatie begint met écht luisteren naar klanten en medewerkers. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar de praktijk is anders. Gedreven door enthousiasme en overtuiging vertellen we vol passie ons verhaal en verkondigen onze eigen mening. Hierbij vergeten we vaak de ander vragen te stellen. Draai dit eens om! Vraag door op wat de ander vindt, voelt of bezighoudt. Deze persoon voelt zich serieus genomen en krijgt de ruimte om zijn of haar mening te geven. Dit geldt zowel voor klanten als medewerkers. Hoe ervaren zij de dienstverlening of de samenwerking? Door met hen de dialoog aan te gaan, gaat het zand in ‘de zandloper’ sneller stromen. Met een betere klantrelatie en meer werkplezier als resultaat.

Klantenarena

Klant Arena

OOR gooit hoge ogen met haar ‘Klant Arena’. Een interactieve discussie tussen medewerkers en leidinggevenden onder leiding van een ervaren gespreksleider. Deze discussie vindt plaats in twee ringen. Met in de binnenring circa 12 klanten en in de buitenring 15 tot 50 medewerkers en leidinggevenden. Een klantarena bestaat uit meerdere gespreksronden en eindigt met een bespreking van de opbrengsten van de dialoog: wat kunnen we (direct) oppakken.
OOR heeft al meer dan 200 Klant Arena’s voor uiteenlopende klanten succesvol begeleid.

Interne dialoog

OOR helpt u de dialoog met de medewerkers in uw organisatie aan te gaan. Door iedere medewerker serieus te nemen en een stem te geven. We leren management en medewerkers dezelfde taal te spreken en met elkaar in gesprek te gaan. Over zaken die er echt toe doen. Op een serieuze en speelse manier. Met spelvormen als de ‘Lagerhuis discussie’, ‘Medewerker Arena’, ‘kort geding’ en ‘ren je rot’. Het resultaat: meer begrip voor elkaar en een betere samenwerking.

Contact

Meer weten? Bel ons op 040 – 4022753 of mail ons op info@ooronline.nl.