Benieuwd naar hét meest complete beeld van jezelf? Personalcolor

Een sterk groeiende afdeling met hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers. Grote werkdruk en veel aandacht voor de inhoud van de werkzaamheden. En met de eerste tekenen dat het gaat schuren in de samenwerking. Daarom had het team behoefte aan meer inzicht in elkaars voork(l)euren en hoe die het best te benutten. Met behulp van Personalcolor hebben alle teamleden zowel een zelfbeeld als een feedbackbeeld van zowel hun zakelijke als privéomgeving opgebouwd. En dat was erg belangrijk, omdat de kans dat anderen je zien zoals je jezelf ziet maar 23% is, wat ten koste gaat van je persoonlijke ontwikkeling én zakelijk success. Op ‘de mat’ met voork(l)euren werden verschillen zichtbaar en overbrugbaar. Met meer begrip en betere samenwerking tot gevolg.

In het begin waren wij ook sceptisch. Weer zo’n kleurentoetsje, weer een ander model waarin kleuren gedefinieerd worden. Inmiddels zijn we erg enthousiast en ook geaccrediteerd om dit instrument in te zetten: het werkt gewoon erg goed! Je bent geen tijd kwijt om het model uit te leggen want iedereen begrijpt het eigenlijk onmiddellijk. Sociale wenselijkheid die vaak een grote rol speelt bij selfassessments valt weg omdat 15 anderen er ook een beeld over geven, in de praktijk een erg mooie spiegel. Daarnaast zijn er meerdere hulpmiddelen beschikbaar zoals de eerder genoemde mat die het meteen mogelijk maakt nieuwe inzichten op te doen en alternatieve aanpakken te toetsen. We gunnen dit iedereen!

Reacties

Reageer

vijf + 17 =